Individualni pristup prodaji nekretnina

Agencije za nekretnine svojim su pristupom i načinom poslovanja same osramotile profesiju Agenta za posredovanje. Dok se u razvijenim zemljama gotovo sav promet u prodaji nekretnina vrti preko Agencija, kod nas to nije slučaj.

Međutim, postoje i Agencije koje marljivo rade na unapređenju ove profesije i trude se skinuti ljagu sa cijele branše. Također postoje i Agenti koji stvarno vrhunski rade svoj posao i stručni su u svom zanimanju.

Pravi Agent znati će pregledati dokumentaciju Vaše nekretnine i upozoriti Vas na nedostatke.

Pomoći Vam da ispravite te nedostatke.

Znati će prepoznati potencijal Vaše nekretnine i istaknuti ga, te Vam pomoći da pripremite nekretninu za prodaju.

Znati će pregovarati u Vaše ime sa potencijalnim kupcem i postići najpovoljniju moguću ponudu za Vas. Znati će Vas savjetovati oko početne i konačne cijene vaše nekretnine.

Znati će sve što je potrebno kako bi Vi uspješno prodali svoju nekretninu.

Međutim, neće svaki Agent imati dovoljno vremena posvetiti se Vašoj nekretnini kako bi sve gore navedeno učinio.

Zašto neće?

Zato što je zatrpan ponudama nekretnina, telefonskim pozivima i mailovima i ne stigne se u dovoljnoj mjeri baviti svakom pojedinom nekretninom u svojoj ponudi. Agenti česti imaju i preko 200 nekretnina kojima posreduju u prodaji.

 

Zbog toga je najbolji individualni pristup prodaji nekretnina.

 

Trenutno na našem tržištu ima nekoliko velikih Agencija za nekretnine koje svakodnevno regrutiraju nove Agente. To su u početku “pomoćnici Agenata”, odnosno osobe koje nemaju iskustva i polako ga stiću, te nemaju položen stručni ispit za Agenta u prometu nekretninama. Vrlo brzo i ti “pomoćnici Agenata” imaju preko 50 nekretnina kojima posreduju.

Morate znati da je Vaša nekretnina u tim Agencijama jedna od tisuću. Jednostavno se izgubi u moru ponuda i imate velike sreće ukoliko se proda.

 

Međutim, kod individualnog pristupa nekretninama Agent se brine oko Vaše i možda još desetak nekretnina. Znači puno kvalitetnije će uložiti svoje vrijeme kako bi pripremio Vašu nekretninu za prodaju i u konačnici izvukao najbolje što se može iz nje.

 

Nakon što gotovo 20 godina pečem ovaj zanat vjerujte mi da znam što je potrebno kako bi se neka nekretnina prodala. Kada preuzmem nekretninu sve svoje vrijeme posvećujem kako bi je pripremio za prodaju i u konačnici je prodao po najboljim mogućim uvjetima. U prosjeku je potrebno oko 20 dana od kada se nekretnina pripremila za prodaju do prve konkretne ponude, naravno pod uvjetom postavljanja prave početne cijene

Stoga, ukoliko želite individualni pristup kod prodaje svoje nekretnine i želite da netko sve svoje znanje i energiju uloži u prodaju vaše nekretnine, javite se

Možemo obaviti jedan neobavezan razgovor i ako vam se svidi pristup i način poslovanja krenemo u suradnju. Ukoliko ne, svatko ode dalje svojim putem

 

O nekim našim iskustvima možete pročitati u našem Urbanom Blogu

Koliko naše emocije utječu na cijenu nekretnine?

Istina o cijeni nekretnine

 

Usluga na jednom mjestu

Priča druga – Kako prodati ured kupcima stana

Agenti za nekretnine

Kako pronaći dokumentaciju stana

Kako kupiti/prodati zemljište

Kako kupiti/prodati kuću

Zašto se teško prodaju zemljišta?

Iz pozicije kupca

Individualni pristup prodaji nekretnina