Energetska obnova obiteljskih kuća

Posljednji Javni poziv bio je 2015. godine. Tada sam sa svojim timom uspješno “odradio” gotovo 200 obiteljskih kuća.

Što to znači “odradio”?

Znači da smo:

  1. Posjetili svaku kuću, objasnili što znači subvencija i koje radove
  2. Pripremili smo dokumentaciju za prijavu na Javni poziv.
  3. Pomogli pronaći najpovoljnijeg izvođača.
  4. Pratili radove do završetka.
  5. Odradili završno izvješće i pomogli oko isplate subvencije

Znači “odradili” smo cijeli posao od početka do kraja.

Pripremili smo se i za iduću godinu sa još više prijava, i….tada je sve puklo. Javnog poziva ili Natječaja više nije bilo. Ponovno ona stara hrvatska priča – “Tko je jamio, jamio”

Međutim, najava novog subvencioniranja je za sredinu 2019 godine. Tada bi trebao biti objavljen novi Javni poziv ili Natječaj po novim pravilima

Kada se 2015. godine subvencionirala energetska obnova kuća, isplata je išla iz nacionalnih sredstava i nikome kao država nismo morali polagati račune. Dokumentacija je bila relativno jednostavna i isplata je išla brzo. Od prijave do isplate prošlo je cca 6-8 mjeseci.

Nova subvencija isplaćuje se iz sredstava EU i time se postrožuju uvjeti i vrlo je bitno imati spremnu dokumentaciju za prijavu.

Zbog toga SADA krećemo u akciju i provjeravamo dokumentaciju zainteresiranih. Pregledamo kuću i predložimo mjere za poboljšanje energetske učinkovitosti.

Odnosno radimo neku vrstu predprijave kako bi naši klijenti bili među prvima kada se objavi natječaj

Naime, natječaji obično traju vrlo kratko. Kod Javnog poziva 2015. godine sve se odigralo u 20tak dana i tada je Javni poziv zatvoren.

Sada zamislite situaciju u kojoj čujete da je Javni poziv otvoren. Treba vremena dok pronađete tko će vam pripremiti dokumentaciju, tko će izraditi projekte, tko će izvesti radove i taman kada sve to pohvatate zavori se Javni poziv

 

Ukoliko ste zainteresirani javite se na mail info@urbanoprojektiranje.hr ili nazovite na 098 905 2926 i posjetiti ćemo vas te pregledati dokumentaciju koja je potrebna za prijavu za dobivanje subvencije

Energetska obnova obiteljskih kuća